Planet
Rovinj

Jahanje

Zaljubljenici u prirodu i avanturu zasigurno moći će jašući krenuti u otkrivanje ljepota prirode okolice Rovinja. Konjički će Vam centri i rančevi sa svojim rasnim i plemenitim životinjama omogućiti i organizirati, bilo da se radilo o početniku ili iskusnijem jahaču, razne itinerere i trekking staze putem kojih će se prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti Istre neprekidno otvarati pred Vašim očima.

Škole jahanja, izleti, ostale aktivnosti u prirodi te upoznavanje i uživanje u gastronomskim posebnostima ovoga kraja također su nezaobilazan dio ove jedinstvene avanture.

 

Farma Haber

Konjički klub Sv. Eufemija, u suradnji sa farmom Haber, djeluje na lokaciji sakrivenoj u šumi nedaleko od Rovinja. Klub nudi satove dresurnog i preponskog jahanja te šetnje konjima u prirodi za početnike ali i iskusne jahače u kojima se može uživati u istarskom krajoliku, polja maslina, vinograda ali i moru. Osim ovih disciplina na ovome se mjestu može prakticirati i hipoterapija ili terapija uz pomoć konja za osobe s invaliditetom, djecu s posebnim potrebama ili osobe kojima je potrebna fizička rehabilitacija. Farma Haber se uzgojem austrijskih trakehnerskih konja bavi od 1983. godine, a danas se uz njih na farmi mogu pronaći i poznati kraljevski konji PRE Pura Razza Española od kojih su potekli i sami Lipicanci. Između ostalog, farma je danas postala pravi mali raj za autohtone pasmine kao što su istarski magarac, istarsko govedo Boškarin, istarska koza, krava buša, Posavski konj te brdski pas Tornjak.

Val de Lesso 1
Tel. 00385/98/368 454, 00385/91/7244-277
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ranch Moncerlongo

Moncerlongo Ranch je jahački turistički kompleks koji se nalazi 4km od Rovinja.
Ponude: terensko jahanje i jahanje u prirodi (za početnike i iskusne jahače) u trajanju od 1 do 3 sata.
Posebno jahanje u prirodi za djecu bez jahačkog iskustva od 30min. do 1sat, trekking na konju te 5 dana jahanja po Istri.
Usluge: škola jahanja; hipoterapija; didaktični programi; potkivanje; pripitomljavanje i dresura

Radno vrijeme: od 9:00 do 20:00.

Cesta za Rovinjsko Selo 29
tel: 00385/91/1829-048, 00385/91/9779-896

Rovinj
Preporučujemo :-)